Bezettingsagenda

Reviews

Aanbieding :
 Op dit moment zijn  er
geen aanbiedingen
 
 
Voor contactgegevens
of contact formulier klik hier

 

 

Even voorstellen:

De groepenverblijf de Elegast is in 1982 ontstaan als vereniging en als een deelgroep van de Refter. Via vrijwilligers is het opgezet en jarenlang beheerd. Eind jaren tachtig is er een betaalde baan uit voortgekomen om de continuïteit en kwaliteit te waarborgen.  In 1997 is Karin Hermus in loondienst daar gekomen en in 2001 Paul Mollen. In 2011 hebben zij het tot eigen bedrijf gemaakt, vof de Elegast.

 

 

Karin Hermus

Karin is in 1967 geboren op een boerderij in west Brabant, Zevenbergschen Hoek. In 1986 is ze Biologie gaan studeren in Nijmegen en als Aquatisch Biologe afgestudeerd. Daarna heeft ze nog voor paar jaar op de Universiteit gewerkt als onderzoekster. In 1997 heeft Karin haar contract verlenging niet laten voortzetten, maar heeft ze gekozen om werkzaam te zijn in de Elegast en om haar hobby als kokkin professioneel te gaan uitoefenen. De kleinschaligheid, het milieu vriendelijke concept, contact met mensen, het koken, de adminstratieve rompslomp en het schoonmaken maakt het voor haar dat het een zeer  afwisselend beroep is. Waar voldoende tijd overblijft om lekker haar andere hobby paardrijden te beoefenen en te wandelen met de hond Lupa.

Paul Mollen

Paul is in 1965 geboren in een dorp ten zuiden van Eindhoven. Na militaire dienstplicht (geneeskundige dienst) is hij in Hilversum de opleiding voor Natuurgeneeskunden gaan doen met als specialisatie Homeopathie en Sjamanisme. Vervolgens is hij naar Amsterdam verhuisd en als vrijwilliger in Centrum de Roos gaan werken. In 1991 is zijn dochter Elfi geboren. Vanwege de landelijke ligging van Nijmegen zijn ze verhuist van Amsterdam naar de Refter in Ubbergen. Paul heeft paar maanden door India en Nepal gereist. Zijn grote interesse voor cultuur en traditonele muziek werd tijdens deze reis ruim gevoed. Meerderen bezigheden had hij in de periode dat hij op de Refter woonde: richtte Geestdrift op, een vereniging die voornamelijk magitheater voorstellingen verzorgde, gaf ligconcerten in de vorm van dreamtime, deed hovenierswerk en kwam in 2000 in de elegast te werk, waarbij onderhoud en koken de belangrijkste taak werd. 

 

Sinds 2001 hebben ze een relatie en samen runnen ze dus al meer dan 18 jaar de Elegast, enthousiast met vol overgave en toewijding, eerst in loondienst en sinds 2011 als zelfstandigen in Vof de Elegast.
Beiden hebben ca 14 jaar op de Refter gewoont, om privacy en werk wat gescheiden te houden, ze wonen nu samen met hun hond Lupa in een dorp verder op in de ooijpolder.
De inspiratie van hun kookkunsten halen ze vooral uit hun verre reizen die ze jaarlijks doen.