BEZETTINGSAGENDA

Wegens Annulering weekend 8-10 mrt vrij voor € 800 ,- 
 
Voor contactgegevens
of contact formulier klik hier

 

 

Even voorstellen:

Groepsaccommodatie de Elegast is in 1982 ontstaan in de Refter. Via vrijwilligers is het opgezet en jarenlang beheerd. Eind jaren tachtig ging een betaalde kracht voor de continuïteit en kwaliteit zorgen. In 1997 kwam Karin Hermus in loondienst en in 2001 Paul Mollen. In 2011 maakten zij het tot eigen bedrijf, Vof de Elegast.

 

 

 

Karin Hermus

Karin is in 1967 geboren op een boerderij in West-Brabant, in Zevenbergschen Hoek. In 1986 ging ze in Nijmegen biologie studeren, ze studeerde af als aquatisch biologe. Daarna werkte ze een paar jaar op de Radboud Universiteit als onderzoekster voor een project in de Waddenzee: de herintroductie van zeegrasvelden. Tussen de werkcontracten door ging ze steeds op reis als kokkin op een Italiaans zeilschip in het Caribisch gebied. Later voer ze mee als kokkin op een Nederlands zeilschip naar Spitsbergen.

In 1997 besloot ze niet verder te gaan op de universiteit en in de Elegast haar hobby als kokkin professioneel te gaan uitoefenen. De Elegast is kleinschalig, milieuvriendelijk, biedt veel contact met mensen en gelegenheid om te koken. Met de administratieve rompslomp en het schoonmaken erbij is het een zeer afwisselend beroep, waarbij ook nog eens voldoende tijd overblijft om haar andere hobby’s te beoefenen: paardrijden en wandelen met hond Roef.

 

Paul Mollen

Paul is in 1965 geboren in een dorp ten zuiden van Eindhoven. Na zijn militaire dienstplicht (geneeskundige dienst) ging hij in Hilversum de opleiding voor natuurgeneeskunde doen, specialisaties homeopathie en sjamanisme. Daarna verhuisde hij naar Amsterdam, waar hij als vrijwilliger ging werken in Centrum de Roos. Ook reisde hij enkele maanden door India en Nepal, waar zijn grote interesse voor cultuur en traditionele muziek werd gevoed.

In 1991 werd hij vader van zijn dochter Elfi en verhuisde hij vanwege de landelijke ligging naar de Refter in Ubbergen. Hij richtte daar onder andere Geestdrift op, een vereniging die voornamelijk magitheater voorstellingen maakte. Hij ging ligconcerten verzorgen (Dreamtime geheten) en deed hovenierswerk. In 2000 begon hij in de Elegast, waarbij onderhoud en koken zijn belangrijkste taken werden.

 

Karin en Paul hebben sinds 2001 een relatie en runnen samen de Elegast; enthousiast, vol overgave en toewijding. Eerst in loondienst, sinds 2011 als zelfstandigen in Vof de Elegast. Ze woonden zo’n veertien jaar op de Refter, maar om werk en privé iets meer te scheiden zijn ze met hun hond Lupa (gestorven in 2020) en nu Roef gaan wonen in een dorp verderop in de Ooijpolder.

 

De inspiratie voor hun kookkunsten halen ze vooral uit hun verre reizen die ze jaarlijks maken.