Bezettingsagenda

Reviews

Vrij wegens annulering:
 
 
Voor contactgegevens
of contact formulier klik hier

 

Een unieke accommodatie voor inspirende activiteiten in voormalig meisjesinternaat

 

In de accommodatie van De Elegast proeft u nog de sfeer van het Franse meisjespensionaat dat vroeger in het gebouw was gevestigd. 

De zaal

De dagzaal was ooit de eetzaal voor de Franse nonnen van het pensionaat. Deze bestaat uit twee lichte sfeervolle ruimtes, te scheiden door een schuifwand. De afmetingen bedragen in totaal 14,5 x 7,5 m. De grootste ruimte beslaat tweederde van dit oppervlak. Er ligt een mooie betegelde vloer, voorzien van oprolbare vloerkleden.
Er zijn tafels en stoelen aanwezig voor circa 40 personen. Wifi, Smart TV met Video/DVD-speler zijn op verzoek beschikbaar. Flip-over en beamer kunnen worden bijgehuurd. Meditatiekussens en yogamatjes zijn aanwezig. Op de gang staat een authentieke servieskast met alle benodigdheden voor eten en drinken tijdens het verblijf.

Zaal in meditatieopstelling

Zaal in vergaderopstelling

Eethoek

Zaal in vergaderopstelling; op de achtergrond de eetzaal

Slaapgedeelte

 

 

 

 

 

 

De slaapzaal is ingericht met 18 authentieke chambrettes, waarin vroeger de pensionaatsmeisjes sliepen. Iedere chambrette heeft een bed, kast en wastafel. De houten chambrettes zijn aan de voorzijde afgescheiden met een gordijn.

Daarnaast zijn er kleine drie éénpersoonskamertjes. In elk staat een éénpersoonbed, wastafel en kast. Verder zijn er drie kleine tweepersoonsslaapkamertjes met daarin een stapelbed, wastafel en kast.

 

Slaapkamer

Het geheel biedt slaapplaats aan maximaal 27 personen. Kussensloop, dekbedden en dekens zijn aanwezig. Wie zelf geen slaapzaak of lakenset meebrengt, huurt een lakenset voor € 6,-. Er zijn 5 douches en 6 wc’s, waarvan één douche en wc is aangepast voor mensen met een lichamelijke beperking (rolstoelvriendelijk).

 

De Keuken

De Elegast beschikt over een ruime, goed ingerichte keuken met een groot kookeiland.
De keuken is voorzien van een grote koelkast, een diepvries en een elektrische heteluchtoven. Natuurlijk zijn ook pannen, snijplanken, mixer/blender en keukenmessen en dergelijke aanwezig. Naast de keuken ligt een spoelkeuken waar de afwas wordt gedaan. Daar staan ook twee vaatwasmachines. Afwasmiddel, theedoeken en andere schoonmaakmiddelen zijn aanwezig.

 

Buitenverblijf

Buiten, grenzend aan dag- en slaapzaal, ligt een terras met tafels en stoelen. Hier kan men rustig buiten zitten tot 22.30 uur. Verder is er op het terrein van de Refter een kampvuurplek voor gasten van De Elegast. Grenzend aan deze kampvuurplek is een betegeld tennisveld voor spelletjes, zoals balspelen.

 

De accommodatie bevindt zich op de begane grond van het gebouw 'De Refter' aangrenzend aan het beschermde natuurgebied Bronnenbos De Refter. Het terrein van De Refter en een deel van het bronnenbos is, evenals de rest van het gebouw, verder niet toegankelijk voor gasten van De Elegast. Op verzoek is hier wel een rondleiding mogelijk (zie ook onder 'activiteiten').

 

Overige faciliteiten

Mooie ruimte voor onder andere concertenIn overleg kan gebruik worden gemaakt van andere ruimtes binnen De Refter. Zo is er de voormalige bibliotheek, een grote sfeervolle ruimte van 7,5 x 11 meter met parketvloer, oprolbare wollen kleden en een vleugel.
Deze ruimte is onder andere geschikt voor akoestische muziekuitvoeringen, lezingen en cursussen.

Ook kan het cultureel-café de Raaf worden bijgehuurd, bijvoorbeeld voor een borrel na een vergadering,voor een kleine bijeenkomst en of culturele activiteiten.;

In de prachtige kapel kussen ondermeer tentoonstellingen worden gehouden

 

Een grootse, lege en lichte kapel (niet verwarmd) wordt onder meer gebruikt als expositieruimte of als repetitieruimte voor koren.

Ten slotte is er een goed geïsoleerde muziekoefenruimte te huur (circa 5 bij 6 meter).

Meer gegevens voor de verhuur van bibliotheek, cultureel café de Raaf of muziekoefenruimte kunt u vinden op de website van de Refter onder het kopje faciliteitenverhuur, Memuku. Info over de kapel is te vinden op website van exposities. U kunt voor meer informatie ook een email sturen naar stg.memuku@gmail.com.

De Elegast kan bemiddelen bij de huur van deze faciliteiten.